Overslaan en naar de inhoud gaan

Neurologie en werk

Veel werkenden met een neurologische aandoening zoals een beroerte, multiple sclerose of Parkinson ervaren verminderd functioneren in het werk. Ook mensen met psychische aandoeningen zoals een burn-out of depressie kunnen daar last van hebben. Soms zijn er cognitieve klachten zonder duidelijke oorzaak.

Dit soort problemen kunnen soms complex zijn. Dan kan een multidisciplinair onderzoek een werkende helpen om werkuitval te voorkomen of om re-integratiekansen te optimaliseren. Door de medische diagnostiek goed af te stemmen met de arbeidsgeneeskundige diagnostiek is het mogelijk om compleet advies te geven aan de werkende over de mogelijkheden voor behoud van werk, re-integratie en de verwachte prognose voor het functioneren.

Daarom biedt de Polikliniek Mens en Arbeid de multidisciplinaire neurologische expertise. Hiermee kunnen problemen, in het functioneren in het werk door neurologische of psychische aandoeningen, goed in kaart worden gebracht. Dit kan direct worden afgestemd met u als verwijzer.

De klinisch arbeidsgeneeskundigen, neuropsychologen en revalidatieartsen verbonden aan de Polikliniek Mens en Arbeid van het Amsterdam UMC hebben ieder hun eigen expertise en hebben direct onderling overleg. Deze samenwerking draagt bij aan een optimaal advies ten aanzien van de belasting en belastbaarheid.

Multidisciplinaire expertise 
Consult van een klinisch arbeidsgeneeskundige, revalidatiearts en/of neuropsycholoog.

Bent u bedrijfsarts, verzekeringsarts of medisch specialist en heeft u behoefte aan nader advies voor een werkende met niet-aangeboren hersenletsel en problemen met het functioneren in werk? Dan kan een multidisciplinaire expertise u en deze werkende helpen snel duidelijkheid te krijgen.

Flyer: Neurologie en werk, Amsterdam UMC

 

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Contact info

Polikliniek Mens en Arbeid
Public and Occupational Health

Amsterdam UMC, locatie AMC
  • Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam
  • 020-566-3801

(maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur)
Contactformulier