Overslaan en naar de inhoud gaan

Longaandoeningen en werk

Veel werkenden hebben te maken met blootstelling aan stoffen op de werkvloer. Dit kan leiden tot astma of andere luchtweg- en/of longaandoeningen. Ook kan dergelijke blootstelling bestaande aandoeningen verergeren. Het is belangrijk om een relatie tussen de gezondheidsklachten, met stoffen op de werkvloer, tijdig vast te stellen om verergering te voorkomen.

De Polikliniek Mens en Arbeid heeft dé expertise om beroepslongaandoeningen vast te stellen en hierover te adviseren aan werkenden of werkgevers. Wij werken met longartsen, arbeidshygiënisten en bedrijfsartsen gespecialiseerd in deze aandoeningen. Waar nodig kunnen we de werkplek onderzoeken of aanvullend longonderzoek verrichten.

De Polikliniek Mens en Arbeid is ook onderdeel van het Landelijk Expertise Centrum Stoffenberoepsziekten en werken daarin nauw samen met andere expertise centra voor beroepslongaandoeningen.

Dit soort problemen kunnen soms complex zijn. Dan kan een multidisciplinair onderzoek een werkende helpen om verergering te voorkomen en behoud van werk te optimaliseren. Door de medische diagnostiek goed af te stemmen met de arbeidsgeneeskundige of arbeidshygiënische diagnostiek, is het mogelijk om compleet advies te geven aan de werkende over de relatie tussen de stoffen en de gezondheidsklachten en wat er nodig is om op een gezonde manier te kunnen blijven functioneren.

De Polikliniek Mens en Arbeid biedt daarom zowel mono- als multidisciplinaire expertise. Hiermee kan op maat gekeken worden wat er nodig is voor de situatie.

Monodisciplinaire expertise    
Een consult van een longarts, arbeidshygiënist of klinisch arbeidsgeneeskundige.

Multidisciplinaire expertise    
Gezamenlijk consult van een klinisch arbeidsgeneeskundige, longarts en/of arbeidshygiënist.

Aanvullend onderzoek
Werkplek onderzoek
Longfunctie onderzoek
Allergologisch onderzoek

Bent u bedrijfsarts, verzekeringsarts of medisch specialist en heeft u behoefte aan nader advies voor een individuele werkende of een groep werknemers met een verdenking op beroepslongaandoeningen door blootstelling aan stoffen op het werk? Dan kunt u iemand naar ons doorverwijzen om snel duidelijkheid te krijgen.

 

About

We are professional and reliable provider since we offer customers the most powerful and beautiful themes. Besides, we always catch the latest technology and adapt to follow world’s new trends to deliver the best themes to the market.

Contact info

Polikliniek Mens en Arbeid
Public and Occupational Health

Amsterdam UMC, locatie AMC
  • Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam
  • 020-566-3801

(bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08:30 tot 16.00 uur)
Contactformulier