Na aanmelding bespreekt de klinisch arbeidsgeneeskundige met de verwijzer de vraagstelling en onderzoekstraject.
Afhankelijk van de problematiek wordt de patiënt nader onderzocht op de afdeling longziekten van het Amsterdam UMC, locatie AMC. In het kader van het onderzoek vindt doorgaans een gesprek plaats met zowel de klinische arbeidsgeneeskundige als de longarts. Tijdens het eerste bezoek wordt waar mogelijk ook al het eerste aanvullende longfunctie onderzoek verricht. Voor het meer specifieke onderzoek in het kader van beroepsziektediagnostiek en beoordeling van de belastbaarheid worden hierna aparte afspraken gemaakt. Indien noodzakelijk vindt werkplekbezoek plaats.
Na bespreking van de resultaten van verrichte onderzoeken in een multidisciplinair team (klinisch specialist, klinisch arbeidsgeneeskundige, arbeidshygiënist) wordt de vraagstelling beantwoord. De conclusies en het advies worden hierna met de patiënt besproken en gerapporteerd aan de verwijzer. Naast de medische behandeling richt dit advies zich in het bijzonder op eventueel noodzakelijke aanpassingen in het werk van de patiënt. De verwijzer draagt in principe hierna zorg voor de verdere begeleiding.
Resultaat
De PMA geeft een helder antwoord op vragen van de verwijzer. Waar nodig wordt de verwijzer tussentijds geïnformeerd over de voortgang en resultaten van deelonderzoeken.
De eindrapportage met beantwoording van de vraagstelling en advisering volgt meestal binnen 2 weken na afronding van de onderzoeken en de bespreking in het multidisciplinair team.
Contact
Wilt u geen patiënt verwijzen, maar een specifieke inhoudelijke vraag stellen, of wilt u contact opnemen om bijvoorbeeld eerst te overleggen voordat u doorverwijst dan kan dat via de button bel me terug.
Verwijzen
De PMA werkt alleen op verwijzing van een arts. Als u meteen wilt verwijzen vul dan dit formulier in. Mocht u willen overleggen met één van onze consulenten vult u dan het bel me terug formulier in.
Tarieven
De kosten die verbonden zijn aan de verwijzing naar de PMA worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. In de praktijk worden deze betaald door de werkgever of de arbeidsongeschiktheidsverzekeraars die hiervoor een offerte ontvangen.
Algemene tarieven vindt u in de tarievenlijst. Een offerte op maat volgt na overleg met de klinisch arbeidsgeneeskundige.