Na aanmelding bespreekt de klinisch arbeidsgeneeskundige met de verwijzer vraagstelling en onderzoekstraject. Binnen twee tot vier weken wordt vervolgens een afspraak bij de klinisch arbeidsgeneeskundige gepland. Zo nodig wordt aanvullend onderzoek verricht via het cardiologisch centrum, of wordt een neuropsychologisch onderzoek ingepland.
Alle uitslagen en de consequenties voor de belastbaarheid worden uitgebreid met de patiënt besproken en kortgesloten met de verwijzer. De bedrijfsarts wordt ingeschakeld bij het verder begeleiden van de patiënt. Onze aanpak sluit aan bij de NVAB-richtlijn: hart- en vaatziekten.
Resultaat
-
Bepaling van de beroepsgebondenheid van de aandoening.
-
Beoordeling van de beroeps rijgeschiktheid en veiligheidsgeschiktheid van spoorwegpersoneel en wegvervoer zo nodig na interventies en medicatie advies.
-
Beoordeling van de belastbaarheid zo nodig na interventies en medicatie advies.
-
Advisering over de werkhervatting en werkaanpassingen bij hartpatiënten.
-
Op grond van het cardiovasculaire risico profiel advisering voor medicamenteuze en niet medicamenteuze interventies.
Contact
Wilt u geen patiënt verwijzen, maar een specifieke inhoudelijke vraag stellen, of wilt u contact opnemen om bijvoorbeeld eerst te overleggen voordat u doorverwijst dan kan dat via de button bel me terug.
Verwijzen
De PMA werkt alleen op verwijzing van een arts. Als u meteen wilt verwijzen vul dan dit formulier in. Mocht u willen overleggen met één van onze consulenten vult u dan het bel me terug formulier in.
Tarieven
De kosten die verbonden zijn aan de verwijzing naar de PMA worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. In de praktijk worden deze betaald door de werkgever of de arbeidsongeschiktheidsverzekeraars die hiervoor een offerte ontvangen.
Algemene tarieven vindt u in de tarievenlijst. Een offerte op maat volgt na overleg met de klinisch arbeidsgeneeskundige.